Crema antireumatica "Puterea Calului"

Detoxifierea - un procedeu necesar in ajutorul organismului

Hambarele ţării sunt pline cu grâne coapte. Indienii şi japonezii
le folosesc de sute de ani, pentru tratarea unor boli incurabile
Dacă aveţi în casă un animal - pasăre cântătoare sau patruped -, aţi
observat, desigur, că atunci când este bolnav refuză mâncarea,
mulţumindu-se cu puţină apă. Instinctiv, animalele îşi aplică o terapie
cunoscută încă din îndepărtata Antichitate: postul şi dezintoxicarea,
eliminarea zgurelor, a toxinelor din organism. Medicina tradiţională
chineză şi indiană demonstrează, pe baza unei experienţe de mii de ani,
că principiul dezintoxicării este fundamental în terapeutică, fenomen
observat şi la numeroşii bolnavi care şi-au încercat şansele prin
tratamente naturiste. Fără respectarea dezintoxicării, orice încercare de
vindecare a bolii, orice remediu (chiar şi naturist) este sortit unui succes
limitat. Nu de puţine ori, dezintoxicarea, spălarea organismului de
reziduuri nocive, reprezintă ea însăşi o metodă de vindecare cu rezultate
spectaculoase, indiferent dacă e vorba de dezintoxicarea prin post cu
apă şi pâine, cu ceaiuri şi sucuri de legume, cu cereale etc. În Occident,
principiul dezintoxicării a fost şi este practicat de mari terapeuţi, precum
Kneipp, Kuhne, Oshawa, Breuss, dr. Jean Valnet şi multi alţii. În
România, metoda a fost aplicată cu mult succes de cunoscutul terapeut
ing. Valeriu Popa, fiind integrată, astăzi, obligatoriu, în toate
tratamentele vindecătorilor naturişti.
Metoda de dezintoxicare Oshawa
Face parte din medicina tradiţionala japoneză şi a fost îndelung
practicată de cunoscutul terapeut George Oshawa (1893-1966), celebru
prin lucrările sale despre macrobiotică, ştiinţa unei alimentaţii corecte,
bazată pe consumul echilibrat de alimente încărcate cu energii
masculine (Yang) şi feminine (Yin). Practicanţii macrobioticii
(milioane, în Occident, America, Australia şi Canada), văd în
alimentaţie principalul drum către o sănătate perfectă. Se spune, de
altfel, că însuşi Oshawa s-ar fi vindecat singur de tuberculoză prin
alimentaţia macrobiotică.
În ce priveşte dezintoxicarea cu cereale, ea se bazează pe: grâu,
orez, mei sau hriscă, cumpărate, dacă este posibil, de la ţărani, cât mai sănătoase şi bine coapte, obţinute din locuri unde nu s-au folosit
îngrăşăminte chimice. Cura de dezintoxicare cu cereale durează 10 zile,
folosindu-se reţete rapide, uşor de preparat. Cerealele enumerate vor fi
consumate în orice cantitate (se poate mânca din ele pe săturate), în mai
multe mese pe zi. Singurele adausuri permise: apă şi sarea grunjoasă.
Practicată experimental şi în unele spitale din Romania, dezintoxicarea
cu cereale a dat rezultate spectaculoase în vindecarea unor boli aparent
incurabile.
Ceea ce se ştie mai puţin despre aceste cereale este că ele au o
compoziţie chimică remarcabilă, nu au aproape deloc grăsimi, conţin
toţi nutrienţii necesari unei persoane adulte şi chiar grâul are aceeaşi
cantitate de proteine ca şi pulpa de porc. Un studiu amplu, realizat la o
universitate de medicină din statul Texas (SUA), arată ca un regim
cerealier integral scade cantitatea de radicali liberi din sânge. Aşa se
explică efectele anticancerigene ale curei cu cereale - dovedite în
decursul anilor -, la foarte multi subiecţi care au recurs din disperare la o
asemenea dietă extremă.
REŢETE CU CEREALE
1. Turţite din grâu
Ingrediente: 500 g grâu curat, 1 linguriţă sare grunjoasă, 150
ml apă.
Mod de preparare: Se macină fin grâul (cu o râşniţă electrică sau
cu o moară casnică de uruială), obţinându-se făină integrală, din care se
face o cocă cu apă şi sarea. Se lasă la înmuiat 30 de minute, apoi se fac
turtiţele, care se coc în tigaie fără ulei, la foc mic.
2. Grâu, hriscă sau mei copt
Ingrediente: 300 g grâu, hriscă sau mei, 1 linguriţă sare
grunjoasă.
Mod de preparare: Se spală bine grâul şi se pune în tigaie sau
ceaun de fontă cu apă şi sare, atât cât să-l acopere. Se lasă la foc iute
până se evaporă apa şi se amestecă continuu până grâul îşi schimbă
culoarea şi este uşor de mestecat. Hrisca şi meiul pot fi coapte fără a fi
umezite în prealabil.
3. Terci de grâu
Ingrediente: 200 g făină de grâu integrală, 400 ml apă şi un vârf
de cuţit sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se
toarnă (în ploaie) făină de grâu integrală, până se obţine consistenţa
dorită. Se fierbe 20-30 de minute.
4. Supă de orez cu găluşte de grâu
Ingrediente: 100 g făină de grâu integrală, 100 g orez, jumătate
de linguriţă de sare, 500 ml apă.
Mod de preparare: Din grâul macinat, puţină apă şi sare se face o
cocă moale şi se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fac găluşte mici care
se pun în apa clocotită cu sare, se fierb 10 minute, apoi se adaugă orezul
şi se mai fierb 20 de minute.
5. „Lapte” de grâu
Ingrediente: 40 g grâu şi 300 ml apă.
Mod de preparare: Se macină grâul (la râşniţa de cafea), se pune
într-o cană mare şi se toarnă apă fierbinte; se agită şi se lasă la racit.
Înainte de a se consuma, se amestecă conţinutul.
6. „Pilaf” simplu
Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apă, 1/2 linguriţă sare
grunjoasă.
Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se pune la fiert cu apă şi
sarea într-un vas de fontă, la foc moderat, 20 de minute.
7. Hrişcă crudă
Ingrediente: 200 g hriscă.
Mod de preparare: Se spală boabele de hrişcă, se pun într-un vas
şi se acoperă cu apă. După 1-2 ore hrişca se înmoaie, se umflă şi se
poate consuma. Hrişca poate fi înlocuită cu grâu, cu condiţia să fie pus
la înmuiat cu o seară înainte.
8. Pastă de orez
Ingrediente: 200 g orez, 400 ml apă, 1/2 linguriţă sare
grunjoasă.
Mod de preparare: Se macină orezul cu o râşniţă de cafea. Se pune
apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se adaugă făina de orez. Se fierbe
15-20 minute.
Exemplu de dietă:
Mic dejun: 1-2 căni „lapte” de grâu.
Ora 10: 3-5 linguri hrişcă crudă.
Dejun: 1) supă de orez cu găluşte de grâu; 2) pilaf simplu cu făină
de grâu copt sau turtiţe de grâu.
Ora 17: 3-5 linguri de mei copt.
Cină: 1) terci de grâu; 2) pastă de orez cu turtiţe de grâu.
9. Plăcintă de grâu cu orez fiert
Ingrediente: 500 g făină de grâu integrală, 200 g orez, 1
linguriţă de sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se prepară o cocă cu apă călduţă şi sare din
grâu integral şi se fierbe orezul separat cu puţină sare. Se întinde coca
cu un făcăleţ pentru a obţine o foaie de plăcintă, dar ceva mai groasă
decât cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc şi se rulează foaia
de plăcintă. Se presară puţină făină integrală pe tavă, se aşează 3 rulouri
şi se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie în felii groase şi se
mănâncă în decurs de 7-10 ore.
10. Fulgi din cereale (grâu, orez, secară, ovăz)
Se cumpara de la supermarket sau magazine naturiste şi se consumă
ca atare, uscate, sau înmuiate în apă, simple sau combinate şi în
cantitatea pe care o dorim.
11. Turtiţele multicereal
Se prepară ca şi cele din grâu. Pentru a pregăti coca, pe lângă făină
integrală din grâu, se folosesc suplimentar mei măcinat şi fiert, hriscă
măcinată înmuiată cu apă 2-3 ore sau orez măcinat şi fiert, amestecate în
proporţii egale sau după imaginaţia de moment.
Evident, fiecare va adapta aceste reţete după necesităţile personale
sau după sfatul medicului şi se pot face chiar asocieri parţiale cu unele
legume şi fructe de sezon.
Soldaţii romani au cucerit întreaga lume mâncând grâu, dvs. de ce
să nu vă cuceriţi sănătatea mâncând cereale? Succes!

0 Responses to "Detoxifierea - un procedeu necesar in ajutorul organismului"

Blog Widget by LinkWithin